Znamenitosti

Sveti Urban. Foto: Uroš Raztresen

Od naše kmetije je le kilometer in pol do mesta Metlike, ki je zanimivo s svojim starim mestnim jedrom, s številnimi pomembnimi stavbami, zgodovinski obeležji, belokranjskim in gasilskim muzejem. V okolici so znamenite Tri fare in belokranjski steljniki, kjer se lahko v vseh letnih časih naužijete svežega zraka in občudujete lepote belih brez.

Belokranjske poti so urejene in primerne za kolesarjenje in pohodništvo. Na Grabrovcu je krožna Urbanova pešpot (6300m), ki vodi po vinorodnih gričih mimo cerkvice sv. Urbana, ki je zavetnik vinske trte. Najbolj vztrajni pa se lahko povzpnete do razglednega stolpa na Krašnjem vrhu, od koder je Bela krajina kot na dlani.

V poletnih mesecih je za kopanje in čolnarjenje primerna reka Kolpa, katera velja za eno najlepših in najtoplejših rek v Sloveniji.

Belokranjci imamo veliko za ponuditi, saj imamo kar nekaj možnosti za sprostitev in rekreacijo, med drugim ponujamo tudi ogled vinskih kleti, peko domačih belokranjskih dobrot, Jakljevičevi pa Vam z veseljem pomagamo pri organizaciji izletov (izposoja čolnov, koles, itd.) in pri čim lepšem preživljanju počitnic.

V Beli krajini nas vsekakor morate obiskati v času semiške ohceti, Jurjevanja, Martinovanja, predvsem pa v času tradicionalne vinske vigredi, katera vsako leto poteka v starem mestnem jedru Metlike.

DOBRODOŠLI!